Devam Eden Projeler|

Borçka Belediyesi; içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ikmal inşaatı işi için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.
Saygınlar Peyzaj Hafriyat İnşaat ve Özdemireller Hafriyat İnşaat iş ortaklığının yükleniminde bulunan 07.07.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanan Borçka içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ikmal inşaat işinin teslimi 20.07.2020 tarihinde yapılmıştı.
Söz konusu proje kapsamında Borçka belediye sınırları içerisinde yer alan içme suyu depoları, vantuzlar, tahliyeler gibi her türlü altyapı hizmetinin ve şebeke hatlarının tamamen yenileneceği belirtilirken; projesinin 600 iş gününde bitirilmesi öngörülüyor.

Proje hakkında bilgi veren Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan: “Bu projeyle birlikte Borçkamızın alt yapı sorunu tamamen ortadan kalkacak ve uzun yıllar Borçka halkına hizmet verecek. Şu anda İlçemiz Kameni mevkii balıklı 1 deresi ve balıklı 2 deresi üzerinde inşası tamamlanan su alma yapılarından başlanarak 250’lik çelik boru imalatı başlamış olup mevcut arıtma tesisinin bulunduğu alana kadar ulaştırılması sağlanacaktır. Daha sonra yeni içme suyu için paket arıtma tesisi yapılacaktır. İlçemiz merkezinde ise Aydınlar mevkiinde 1000 metreküplük yeni içme suyu deposu kısmen tamamlanmış olup, depoyu ve kenti besleyen proje güzergahında yeni iletim hattı yapılacaktır. Gündoğdu mahallesinde ise büyük kısmında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ikmali tamamlandı. Mevcut içme suyu deposu eski ve kullanılmayacak durumda olduğundan aynı yerde 600 metreküplük yeni depo inşası başlayacak ve yarım kalan caddelerinde alt yapı çalışmaları tamamlanacaktır. Aksu mahallemizde ise alt yapı çalışmaları yarım kalan cadde ve sokakları tamamlanacaktır. Yeniyol mahallesinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ikmal çalışmaları yapılmaya başlanmıştır.”

KANALİZASYON SUYU NEHRE VERİLMEYECEK
Kentimizin tamamında kanalizasyon sisteminin nehre verilmeden tek bir hatta toplanarak atık su arıtma tesisi yapılması planlandığını söyleyen Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan: “Alt yapı çalışmalarının en kısa sürede bitmesi için gereken özen ve gayreti göstereceğiz. Bu projede çalışan işçilerimize kolaylıklar diliyorum, ayaklarına taş değmesin” ifadelerini kullandı.