Evlilik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

• Sağlık ocağından, sağlık raporu (Evlendirme Memurluğundan Sağlık Raporu formu alınarak gidilecektir.)
  • Evlenme Ehliyet Belgesi, Nüfus Müdürlüğünden ((Evlendirme Memurluğundan gerekli yazı alınarak gidilecektir.)
  • Son 6 ay içinde çekilmiş, 5”er Adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopileri
  • Evlenecek olan çiftlerin, müracaat için ‘birlikte’ gelmeleri gerekmektedir.

Yabancı Uyruklu Çiftlerin Evlilik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

• Eşlerden biri Türk ise ikamet kaydının bulunduğu İlin evlendirme dairesine müracaat edebilirler.
  • Yabancı uyruklu kadın veya erkek konsoloslukları İstanbul’da ise bekâr olduklarına dair Bekârlık Belgesi (evlenme ehliyet belgesi) alıp, İstanbul İl Hukuk İşleri Müdürlüğü’nden onaylatacaklardır. Konsoloslukları Ankara’da ise aldıkları bekârlık belgesini Dış İşleri Bakanlığı’na onaylatacaklardır. Konsoloslukları Trabzon’da ise Bekârlık Belgesi ile Doğum Belgesini Trabzon İl Hukuk İşleri Müdürlüğünden onaylatacaklardır.
  • Pasaportun Türkçe tercümelerini yaptırarak, noterden tasdik ettireceklerdir. Vize süresi dolmuş olan pasaportlar için asla işlem yapılmaz.
  • Çiftler Bulunduğu ildeki herhangi bir sağlık ocağından evlilik için sağlık raporu alacaklardır.
  • Çiftler 5 ’er adet, son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf getirecektir.
  • Bekârlık ve doğum belgelerini ülkelerinden getirecek olan yabancı uyruklular, bu belgeleri o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği’ne onaylatacaklardır.
  • Bazı ülkeler anlaşma gereği apostile olarak almış oldukları Bekârlık Belgesi ve Doğum Belgelerini Türkiye’ye getirdikten sonra Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatacaklardır.
  • Bazı ülkelerin vermiş oldukları Bekârlık Belgesi ve Doğum Belgesi çok dilli olduğundan hiçbir yere onaylatmadan direk müracaat edebilirler.
  • Türkçe bilmeyenler yeminli tercüman getireceklerdir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Müracaat için çiftlerden birinin Borçka  Belediye sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir.
  • Müracaat saatleri: Hafta içi her gün Mesai saatleri içerisinde yapılabilecektir.
  • Çiftler birlikte müracaata geleceklerdir.
  • Eksik olan evraklar tamamlandıktan sonra işleme alınır.
  • Evrakların ilgili kurumlardan alındığı tarihten itibaren geçerlilik süresi 6 (altı) ay’dır.
  • Bayanlarda, boşanmadan veya eşinin ölümünden sonra 300 gün geçmesi gerekmektedir. Bu süre geçmemiş ise, evlenme işlemi için bulunduğu yerdeki Aile Mahkemesinden 300 günlük İddet müddeti süresinin kaldırılması kararı getirilecektir.
  • Erkek – Bayan 18 yaşını doldurmadıkça evlenemez.
  • 16 yaşını doldurmuş bayan ve erkek, anne baba rızasıyla ancak mahkeme kararıyla evlenebilirler.
  • 17 yaşını bitirmiş olup, 18 yaşını doldurmayanlar, anne, baba veya vasisinin izniyle evlenebilirler.
  • Nikâh merasimi belirlenmiş olan saatten yarım saat önce gelinmesi uygun olacaktır.

2017 YILI NİKÂH ÜCRET TARİFESİ

• Belediye Nikâh Salonunda ücret alınmayıp, sadece
    Uluslararası Aile Cüzdan Ücreti olarak                                               98.50  TL

Evlilik için gerekli belgeler :

1. Evlenme Ehliyet Belgesi
  2. Nüfus Kayıt Örneği
  3. İkametgah Belgesi
  4. Sağlık Raporu
  5. Kimlik Fotokopisi
  6. 5adet fotoğraf

Not : Çiftlerden birinin İkameti mutlaka Borçka’da olmalıdır.