Haberler, Sosyal Projeler|

Cumhuriyet’in 98. yılında Borçka Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Konseriyle, Borçka halkı Cumhuriyet’in coşkusunu doyasıya yaşadı.

Borçka Belediye meydanında düzenlenen konserde Borçka Belediyesi Kadın Korosu ve Samida sahne aldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Borçka İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz, CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, Kemalpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri ve birçok kurumdan temsilci katılım gösterdi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde yaptığı konuşmada; Cumhuriyet iradesinin önemine dikkat çekti. Orhan: “Milli bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Borçka Cumhuriyet kentidir” ifadelerine yer vererek Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla andı.

Borçka Belediyesi Kadın Korosu dinleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile karşılanırken; kadın korosuna katılımlarından dolayı teşekkür konuşmasını ve çiçek takdimini Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan gerçekleştirdi. Bayraktutan kadın korosunun büyük kent belediyelerinde tanıtımının yapılması için gerekli çalışmaları yapacağını belirterek Borçka halkının Cumhuriyet bayramını kutladı.

Borçka Belediyesi Kadın Korosu’nun ardından sahneye çıkan Samida, şarkılarıyla Borçka halkına unutulmaz bir gece yaşattı. İlerleyen saatlerde ise Samida sahneye Bayar Şahin’i davet ederek ailecek Borçka’yı horona durdurdu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın da katılımıyla hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ve horonlarla son buldu.