Haberler|

Dünyada ve yurdumuzda salgın şekilde görülmeye devam edilen Korona (Covid-19) virüsüne karşı Borçka Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeye bağlı veteriner işleri ve temizlik işleri müdürlüğü ekiplerinin konuyla alakalı çalışmaların nasıl olması gerektiğine dair yaptıkları toplantı sonrası ilk olarak çocuk parklarında, kamuya açık alanlarda, bank ve duraklarda ilaçlama ve detaylı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Virüsün yayılmasını engellemek için camilerde,  okullarda, karakollarda, adliyede ve toplu taşıma araçlarında dezenfekte ve temizlik uygulaması gerçekleştirildi.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan “Tüm dünyada görülen ve ülkemizde de tespit edilmiş vakası bulunan korona virüsüne karşı Borçka halkının sağlığını düşünerek çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu süreçte halkımıza da bazı görevler düşüyor. Mecbur olmadıkça seyahat etmemeleri, kalabalık ortamlara girmemeleri, el hijyenine dikkat etmeleri gerekiyor. Virüsün şu an bilinen bir çözümü ne yazık ki yok, ancak gerek Sağlık Bakanlığı’nın gerek sağlık örgütlerinin uyarılarını dikkate alarak yayılmasını önlemek elimizde. Lütfen bu süreçte halkımız sadece yetkililerin açıklamalarını dikkate alsın, hurafelere inanmasın ve panik havasına katılmasın” ifadelerini kullandı.

248 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window