Duyurular|

Sevgili Borçkalılar, çok değerli hemşerilerim;

Koronavirüs felaketinden dayanışma ile çıkabiliriz. Bu krizi kendi yaşam alanlarımızda da iyi yönetmeli ve bilimsel ve idari anlamda kurallara uymalıyız. Borçka Belediyesi olarak tüm gücümüzü koronavirüs salgınıyla mücadele etmek üzerine kullanacağız.

Aynısını sizlerin de yapmasını istiyorum. Valimiz ve kaymakamımızla eşgüdüm halinde çalışıyoruz.

Kurumsal kapasitemizin de bilincinde olarak kaynaklarımızı ve kadromuzu kullanma yetkisi bizde ve bunu sonuna kadar kullanacağız.

İnsan sağlığının öneminin bilincindeyiz. Yerel yönetim olarak merkezi idare ile uyumlu çalışacağız. Çalışmalarımızın odağında korona ile mücadele, vatandaşlarımız ve kurumlarımızla dayanışma var.
Amacımız bu zorlu günlerden en az hasarla çıkıp yine eskisi gibi birbirimizin ve sağlığımızın kıymetini bilerek kardeşçe birlikte yaşamaktır.
#BorçkaEvindeKal sloganı ile bütün vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça evde kalmalarını talep ediyorum.

Sokaklarda bulunmayalım, birbirimize temas etmeyelim, topluluklar halinde bulunmayalım, aramızdaki sosyal mesafeyi koruyalım, kişisel temizliğimize ve hijyen kurallarına uyalım.

Gerektiğinde 112-155-156-153 numaralı telefonlardan birini arayalım. İlçeyi terk edeceksek mutlaka izin alalım ve yetkilileri bilgilendirelim. Dışarıdan gelen olursa mutlaka yine yetkililere bildirip kontrollerimizi sağlayalım.
İl dışından gelmek isteyen vatandaşlarımız lütfen yerlerinde kalsın ve sorun aşılıncaya kadar yerlerini terk etmesin. Duyuru ve ilanları dinleyelim ve yerine getirelim. Alınan kararlara uyalım.

Her şey insanlık için bizim için sizin için. Bu krizi atlatmak biraz da bizim elimizde.

Haydi Borçka, gereğini yap ve bu krizi atlat.
Sevdiklerimizle yaşamak elimizde, lütfen azami dikkat.
Siz varsanız hayatın anlamı var. Hepinize sağlıklı günler sabırlı günler diliyorum.

Ercan Orhan
Borçka Belediye Başkanı