Haberler|

Okulların açılmasıyla beraber Borçka Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği Yıldızlı Sinema Geceleri Öğretmen filmleriyle devam ediyor.

Kültür ve sanatın her dalını destekleyen ve bu yönde önemli hizmetlere imza atan Borçka Belediyesi  Eylül ayı boyunca çeşitli filmleri İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesisleri’nde sinema perdelerine taşıyarak sinemaseverleri birbirinden keyifli filmlerde buluşturuyor. 9 Eylül Pazartesi tarihinde Her Çocuk Özeldir filmi ile başlayacak olan gösterim, 12 Eylül Perşembe günü Türk sinemasının emektar sanatçısı Kemal Sunal’ın Öğretmen filmi ile devam edip, 14 Eylül Cumartesi ise dev oyuncu kadrosuyla Öğretmen Kemal filmiyle haftayı kapatacak. Film gösterimleri halka açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

 

Gösterime girecek filmlere kısaca göz atalım;

9 Eylül Pazartesi Her Çocuk Özeldir:  Her Çocuk Özeldir,  problemli bir çocuk ve onun hayatını değiştiren bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduğunu anlayan öğretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

12 Eylül Perşembe Öğretmen: Köyünden İstanbul’a ailesiyle göç eden Hüsnü öğretmenin İstanbul’da tutunmaya çalışmasını, yaşadığı geçim sıkıntısıyla mücadelesinde aklını kaybetmesini konu alan çok önemli bir 1988 yapımı Kemal Sunal filmi…

14 Eylül Cumartesi Öğretmen Kemal: Atatürk ilkelerine bağlı, devrimci bir öğretmen olan Kemal (Cüneyt Arkın), Karalar köyüne görev yapmak üzere gelince, başta Şerif Hoca ve gerici takımı tedirgin olur. Çünkü Kemal’in amacı köye okul yaptırıp, tüm çocukları okutmaktır. Ne var ki Kemal yolundan dönmez.

0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window