Haberler|

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan taş ocağı yapılması planlanan köyleri ziyaret etti

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka ve Hopa arasında Cankurtaran mevkiinde bulunan ve taş ocağına karşı mücadele eden Çifteköprü ve Çiftepınar köylerini ziyaret etti.

Taş ocağının doğaya ve arıcılığa zarar vereceğini söyleyen köy muhtarı ve köylülerle bir araya gelen başkan Ercan Orhan, köyün yaş almışlarının önceden bayramlarını kutlayarak, bayram hediyeleri verdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan başkan Ercan Orhan: “Çifteköprü ve Çiftepınar köylerimiz uzun zamandır taş ocağına karşı mücadele ediyor. Bizler de hem belediye olarak hem de il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla köylerimizi ziyaret edip olayı yerinde görmek istedik. Köylülerimizin karşı çıktığı bir şeyi desteklememiz söz konusu değil. Konuyla alakalı Artvin Milletvekilimiz sayın Uğur Bayraktutan da meclise soru önergesi verdi.”

GENÇLERE BIRAKILACAK EN BÜYÜK MİRAS DOĞAMIZDIR

Doğayı yok etmek yerine bu alanların köylünün geçimini sağlayacak şekilde alternatif bir turizm modeliyle geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan başkan Ercan Orhan: “Balımızla, peynirimizle ve doğal güzelliklerimizle bir marka olabiliriz. Doğayı yok edecek uygulamalar yerine alternatif turizm modellerini tercih etmek gerekiyor. Borçkamız memleketin faydasına olan projelerde fedakarlık yapmıştır. Ancak doğamızın korunması, yeni nesillerin sağlıklı bir çevrede büyümesinin ne kadar önemli olduğunu korona günlerinden daha iyi anlıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “bütün ümidim gençliktedir.” dediği gençlerimize bırakacağımız en büyük miras doğamız olacaktır. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

490 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window