Duyurular, Haberler|

Belediye Başkanımız Sayın Ercan Orhan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile mesaj yayınladı.

Kendisinin de 25 yaşında bir engelli çocuğu olduğunu, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması, hayat standartlarının yaşanabilir bir hale getirilmesi, geleceğe daha umutla bakabilmelerinin çağdaş toplum düşüncesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Orhan, “Borçka Belediyesi olarak Engelsiz Yaşam aracıyla 300’e yakın komşumuzun hizmetine koştuk, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık” dedi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle engelleri kaldırmak, hayat mücadelelerinde yanlarında olmak, engelli yurttaşları üretkenliğe teşvik etmek adına yapılacak bütün çalışmaların, engelli yurttaşların yaşamlarını güzelleştireceğinin altını çizen Başkan Orhan, “İnanıyoruz ki onların üretim ve yönetimde engel tanımadan ‘ben varım’ demeleri, bizleri daha güçlü bir geleceğe taşımaktadır. Bu bakımdan engelsiz hayatı önceleyen her türlü hizmet, proje, programın destekçisi ve uygulayıcısıyız.

Zihinsel veya bedensel farklılıkların yaşama engel oluşturmadığı bilincinin daha da sağlamlaşmasını temenni ediyorum. Dünyadaki tüm engellileri ve onların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan sabır, şefkat, merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window