Haberler|

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü Borçka’da törenlerle coşkuyla kutlandı.

Borçka Belediyesi önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başlayan törene Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ve Garnizon Komutanı Piyade Teğmen Aziz Günay katıldı.

Günün anlam ve önemini vurgulayan çeşitli konuşmalar yapıldıktan ve geçit töreniyle halkın selamlanmasından sonra Borçka Şehitliği ziyaret edildi ve dua edildi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı konuşmasında; Sevgili Hemşehrilerim, bugün bitmeyen bir inadın ve sarsılmaz bir inancın Zaferle buluştuğu gün. Bugün Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde yedi düvele karşı savaşan kahraman askerimizin dünyanın en büyük destanına imza attığı Zaferin günü.  Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin geri dönülmez bir şekilde kurulduğu “ZAFER, ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR” şiarının tüm kalplere kazındığı 30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER BAYRAMI. Bu büyük zafer gününü sizlerle birlikte kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum. Hepiniz bir kez daha hoş geldiniz, şeref verdiniz anlam kattınız.

30 Ağustos, yalnızca yıldönümlerinde değil, her gün hatırlamamız, gelecek nesillere de anlatmamız gereken çok önemli bir gündür. Kardeşlerim, 30 Ağustos’un pek çok anlamı var. 30 Ağustos, Ulu Önderimiz Atatürk’ün liderliğinde, bir ülkenin yeniden doğuşunun, bir milletin “birlik” oluşunun hikayesidir.

0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window