Haberler|

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon’da düzenlenen Halkçı Belediyecilik çalıştayında açıkladığı 7 İlkenin hayata geçirilmesi için Borçka Belediyesi kolları sıvadı.

7 ilke Borçka Belediyesine asıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyon’da gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı esnasında ‘halkçı belediyecilik’ olarak adlandırdığı 7 temel ilkeyi açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘halkçı belediyecilik’ olarak adlandırdığı 7 temel ilke, ‘ayrımsız hizmet, fakir mahallere pozitif ayrımcılık, şeffaflık, liyakat, adaletle yönetim’ başlıklarını içeriyor ve partili belediyelerin bu ilkelere uygun bir yönetim anlayışı sergilemeleri isteniyordu.

CHP Belediye Çalıştayı’nda Kılıçdaroğlu tarafından ilan edilen 7 ilkeyi Borçka Belediye Başkanlığı kendine uyarlayarak belediyenin görünür yerlerine astı. Başkan Ercan Orhan bu maddeler ışığında, belediye çalışmalarında kesinlikle liyakat kurallarına bağlı kalınacağının adımını atarak “halkçı belediyecilik” örneği sergiledi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 7 ilke olarak ilan edilmiş maddeler, demokratik halkçı belediyeciliğin temel taşlarındandır. Biz de halkımıza verdiğimiz sözümüz gereği bu ilkeleri kendimize düstur edindik, bizim yapacağımız çalışmaların da yol haritası olacak başlıkları belediyenin görünür yerlerine astık, halkımız bize bu maddeler ışığında hesap sorabilsin, bizden talepte bulunabilsin diye…”

Borçka Belediyesi temel ilkeleri

1 – Borçka Belediyesi içinde yaşayan hemşerilerimizi inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibariyle ötekileştirmeyeceğiz. Tüm vatandaşları kucaklayacağız.

2 – Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil, halk için üreteceğiz. Bizi, bulunduğumuz makama taşıyanın ilçe halkı olduğunu asla unutmayacağız.

3 – Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapacağız. Yatırımlarımızda bu mahallelere öncelik vereceğiz. Hizmet programımızda özellikle engelli-dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyacağız.

4 – Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyacağız, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceğiz. Halkçılığın temel ilkelerinden olan “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” anlayışına uygun davranacağız.

5 – Harcamalarımızı, yatırımlarımızı mali disiplin içerisinde planlayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bütçe kullanımlarımızla ilgili olarak belli aralıklarla ilçe sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu aynı zamanda “israfla mücadele” demektir.

6 – Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyacağız. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınacağız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan “işi ehline verme” kuralını, her atamada göz önünde bulunduracağız. Kamu yararına uygun olması şartıyla bizden önce başlatılmış projeleri sürdüreceğiz.

7 – Belediyeyi “adaletle” yöneteceğiz. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savunacağız ve gereğini yapacağız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyacağız, kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayacağız.

0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window