Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan “yerel yönetimlerin planlama ve programlama süreçlerine toplumsal cinsiyet eşitliği prensibini yerleştirme ve bu sürece paralel olarak yerel yönetimler ile kadın örgütlerinin güçlendirilmesi ve aralarındaki işbirliği fırsatlarının arttırılması amacıyla bir araya gelmeyi hedeflediklerini” açıkladı.

Borçka Belediyesi dördüncü kadın toplantısı Merkez Mahallesi Aydınlar Mevkii’nde yaşayan kadınlarla Eski Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi.

Merkez Mahallesi Aydınlar Mevkiinde gerçekleştirilen kadın toplantısına Belediye Başkanı Ercan Orhan da katılım gösterdi. Kadınlar yaşam alanlarıyla ilgili sorunlarını ilk elden başkana ve belediyeye iletme imkânı buldu.

Kadınlar, merkez esnafının kaldırımlara ürün koyup işgal etmelerinden rahatsız olduklarını, sorunun çözülmemesi halinde işgalci esnaftan alışveriş yapmayacaklarını belirttiler.

Ayrıca okullara servis konusuna da çözüm isteyen kadınlar birçok konuda belediyeyle birlikte çalışacaklarını dile getirdiler.