Haberler|

Borçka Belediye Başkanımız Ercan Orhan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda buluştu, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Borçka Belediyesi Atapark Cafe’de gerçekleşen kahvaltı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan başkan Ercan Orhan sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı.

Basın buluşmasını daha erken yapmak istediklerini belirten Orhan “Belediye olarak çalışmalarımızın şeffaf bir şekilde halkla buluşması için gazetecilere büyük görevler düşüyor. Bizim gözümüz, kulağımız ve sesimiz oluyorsunuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SU ÇALIŞMALARINDA SONA DOĞRU

Borçka’nın içme suyu çalışmalarının sona doğru yaklaştığını ifade eden başkan Ercan Orhan “Mevcut arıtma tesisinin bakım ve onarım çalışmaları bitti. Şu anda Borçka halkı musluklarından temiz ve içilebilir suya erişebiliyor. Altyapı ve üstyapı çalışmaları için ihale süreci başlayacak. Yeni yapılan tesisin bittikten sonra diğer mevcut olanı da yedek olarak kullanacağız ve su sorununu tamamen çözmüş olacağız.” dedi.

HES’LERE KARŞI HALKLA BİRLİKTE TAVIR ALIRIZ

Geçtiğimiz günlerde ÇED süreci başlayan Borçka sınırları içerisinde bulunan Çermik HES projesiyle alakalı gelen soruyu cevaplayan başkan Ercan Orhan “Daha önce kendi köyümde yapılmak istenilen HES projesine karşı köylülerimle birlikte çalışmalar yapmış ve mahkeme kararıyla birlikte de projeyi durdurmuştuk. Çevreci, doğaya duyarlı bir belediyeyiz. Elbette bu tür doğamıza zarar verecek projelere karşı tavır alırız. Ancak öncelikle orada yaşayan köylülerin de konuyla alakalı fikirlerini merak ediyorum. Onların da fikirlerini alacak, gerekirse toplantılar düzenleyeceğiz. Oradan gelecek talep üzerine elbette sürece dahil oluruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İKAMETİNİ MURGUL’A ALMIŞ

Yine çok gündeme gelen Borçka’dan Murgul’a nüfus taşınması üzerine açıklamalarda bulunan başkan Ercan Orhan belediye meclis üyelerinden iki kişinin de Murgul’a ikametini aldığının dedikodu olmadığını söyledi. İkametlerini aldıran belediye meclis üyelerinin hangi partiye mensup olduklarının sorulması üzerine “Yani CHP’den olmadıklarını söylesem sanırım yeterli olacaktır” dedi.

SOKAK HAYVANLARIYLA ALAKALI ORTAK BİR ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Sokak hayvanları konusunda olaya şefkatle yaklaştıklarını belirten başkan Orhan “Sonuç olarak bu doğada hepimize yer var. Sokak hayvanlarına şefkatle yaklaşıyor ve konuyu hayvan hakları savunucularıyla ortak bir şekilde çözmeye çalıyoruz. Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için önce Artvin’e gönderiyor, gerekli rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından daha önce yaşadıkları alanlara bırakıyoruz. Tabi birçok yerden de buraya hayvanlar bırakılıyor. Onların da tespitini yapıyoruz. Üniversitemizde bulunan öğrencilerle sokaklarımıza kedi yuvaları yaptık” dedi.

Borçka Belediye’sinin yerel seçimlerden bugüne 9 aylık faaliyet ve çalışmalarının aktarıldığı kitapçıkları basın mensuplarına dağıtan Ercan Orhan toplu fotoğraf çekimi sonrasında gazetecilere teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

248 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window