Sevgili Borçkalı komşularım,
Borçka Belediye Başkanı olarak sizlerle önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. İlçemizde devam eden içme suyu altyapı çalışmalarımız kapsamında, şehir içindeki hatların büyük bir kısmını yenilemiş bulunmaktayız. Ancak, Aydemir İş Hanı, Maradit Caddesi ve Aydınlar Köprü mevkiinde hala asbest içeren eski hatlar kullanılmaktadır.
Bu durumun farkında olduğumuzu ve üzerinde hassasiyetle durduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü siz değerli Borçka halkının sağlıklı ve kaliteli içme suyuna ulaşması bizim önceliğimiz. Bu bağlamda, yarın Aydınlar, Merkez, Aksu Mahallesi ve SSK Caddesi’ni besleyen boruları, yeni yapılan içme suyu hatlarına bağlayacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu sayede hem asbest hatlardan kurtulacak hem de bu bölgelerin temiz ve güvenli içme suyuna erişimini sağlayacağız.
Bununla birlikte, Aksu ve SSK caddesinde yaşanan basınç sorununu da yine yarın yapacağımız bu bağlantı ile çözüme kavuşturacağız. Böylece ilçemizde daha verimli ve sağlıklı bir içme suyu altyapısına kavuşmuş olacağız.
Bilginize sunar, çalışmalarımızda gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederim. Bu tür hizmetlerimizle Borçka’yı daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye devam edeceğiz.
Sağlıklı ve güzel günler dilerim.
Ercan Orhan
Borçka Belediye Başkanı