Haberler|

Saygıdeğer komşularım,
Bilindiği üzere ilçemizde dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak köpeklerine yönelik acımasızca bir zehirleme eylemi gerçekleştirildi. Bu durum bizleri tıpkı sizler gibi derinden üzdü, huzursuz etti. Belediye olarak, halkımızın yaşam hakkına saygı duyan, insan ve hayvan sevgisi ile dolu bir toplum olmayı amaç edinmişken, bu tür olayların yaşanması bizleri derinden yaralıyor.
Böyle bir durumla karşılaştığımızda, belediye veterinerimiz Esat Avcıoğlu gecenin geç saatlerine kadar üç köpeğin tedavisi için durmadan çalıştı ve birini hayata döndürmeyi başardı. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onun gibi duyarlı ve özverili insanların toplumumuzda daha fazla olması, dünyanın daha yaşanabilir bir yer olmasını sağlar.
Birtakım asılsız iddiaların hedefi olduğumuzun farkındayız, ancak belediye olarak tüm sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na sıkı sıkıya bağlıyız ve tüm yasal gereklilikleri yerine getiriyoruz. Her zaman hayvanların korunması ve yaşatılması için elinden geleni yapan bir belediye olarak, bu tür iftiralara prim vermemekte kararlıyız.
Unutmayınız ki, bizler sizlerin güveni ve desteği ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, tüm vatandaşlarımızı sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya ve bu tür olayları belediyemize ya da en yakın güvenlik güçlerine bildirmeye davet ediyorum. Birlikte, hayvanların da huzur içinde yaşayabildiği bir toplum yaratabiliriz.
Bir kez daha vurgulamak isterim ki, bizler öldürmeyi değil yaşatmayı hedefleyen, yaşam hakkını savunan bir belediyeyiz. Bugün olduğu gibi, gelecekte de sokak hayvanlarının düzenli beslenmesi, tedavileri ve iyi yaşam koşullarını sağlama konusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.
Saygılarımla,
Ercan Orhan
Borçka Belediye Başkanı
0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window