Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal unvanı ve Gazi ünvanının verilmesinin 99. yıldönümü ve Gaziler Günü, Borçka’da düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Törene Belediye Başkanımız Ercan Orhan, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Borçka Garnizon Komutanı Sadık Yeşilyurt, ilçe halkı ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Belediye Başkanımız Ercan Orhan, Kaymakam Hakan Contarlı ve Garnizon Komutanı Sadık Yeşilyurt’un günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmalar ve okunan şiirlerle kutlamalar gerçekleştirildi.

Bu anlamlı tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilen Mareşal unvanının yıl dönümünü coşkuyla anma ve gazileri selamlama amacıyla düzenlenmiş önemli bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.