Haberler|

Artvin ve ilçelerinde doğalgaz yatırımına dair altyapı çalışmalarının yapılması; Şavşat, Artvin Merkez, Hopa ve Arhavi’ye doğalgazın getirilmesi faaliyeti Borçka’da da bu yönde bir gündem oluşmaya, beklenti yaratılmaya başladı.
Borçka’nın da bu kapsama alınması için lobi oluşturulması yönünde yorumlar yapılıyor.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanımız Ercan Orhan, doğalgaz ile ilgili olarak 2 yıl önce Meclis kararı alarak doğalgazın Borçka’ya getirilmesi için kolaylıklar sağlanacağı yönünde şirkete güvence verdiklerini, ancak o günkü şartlarda tekliflerinin kabul edilmediğini söyledi. Başkan Ercan Orhan, “Artvin’de doğalgaz konusu gündemin önemli bir maddesidir. Doğalgaz Artvin Merkez ilçeye yeni geliyor.
Şavşat’tan geçtiği için Şavşat, bu şansı avantaja çevirmeyi başardı. Doğalgaz bize Artvin veya Hopa yönünden gelse de 30 km mesafede yani tam ortadayız.
Şimdi sahil ilçelerimiz Arhavi ve Hopa doğalgaz kapsamına alındı. Bu nedenle Borçka’nın da kapsama alınması için kamuoyunda, sosyal medyada gündem oldu. Doğalgazın Borçka’ya gelmesi için sadece belediye olarak talepte bulunmamız yeterli değil. İktidar ve muhalefet temsilcileri, STK’lar, İl Genel Meclisi, Borçka halkı hep birlikte kısaca Borçka bileşenleri birlikte ses verirsek neden olmasın. Bir ay önce Akmercanlar Genel Müdürü ile yapılan telefon görüşmesinde; yakın zamanda böyle bir planlamaları olmadığını ve şimdilik böyle bir yatırım yapamayacaklarını da ifade ettiler. Yeni yatırım yapılabilmesi için doğalgaz çalışması yapılacak kent nüfusunun 20 binden 15 bin’e düşürülmesini mutlaka Borçkalılar olarak değerlendirebilir, ikametleri Borçka dışında olan hemşehrilerimizin ikametlerini hemen ilçemize taşıyabilir, böylece doğalgaz talebimizi daha güçlü haykırabiliriz.
Yeter ki siyaset üstü, Borçka halkına hizmet adına Borçka odaklı düşünelim. Bundan dolayı belediye olarak doğalgazın Borçka’ya gelmesi için bize ne düşüyorsa geçmişte olduğu gibi bugün de yapmakta hazırız. Bu konuda kim bir adım atarsa Borçka Belediyesi on adım atacaktır. Yeter ki bir adım atılsın” dedi.
0 Paylaşımlar

Comments are closed.

Close Search Window