Borçka’nın zengin tarihini, köklü kültürünü ve değerlerini bünyesinde barındıran Borçka Melek Anıtı, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Borçka Meydanı’nda gerçekleşen görkemli bir törenle açıldı. Törene, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ve Melek ailesi başta olmak üzere sayısız değerli konuk katıldı.
Açılışta konuşan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka Melek Anıtı’nın, bölgenin tarihini ve kültürünü onurlandıran, gelecek nesillere ilham verecek bir eser olduğunu belirtti. Başkan Orhan, bu anlamlı anıtın Borçka’nın tarihi ve kültürel mirasını ziyaretçilere tanıtacak olmasının heyecanını ve bölgenin turizmine olan katkısını dile getirdi.
Tören, renkli görüntüler eşliğinde, katılımcıların anıtı yakından incelediği ve fotoğraf çektirdiği keyifli anlarla son buldu.
Borçka Melek Anıtı’nın açılışını bizlerle paylaşan tüm konuklara teşekkür ederiz. Bu değerli eser, Borçka’nın tarihi ve kültürel zenginliğini gelecek nesillere taşıyacak ve bölgenin turizmine katkı sağlayacaktır.
Anıtı ziyaret etmek ve Borçka’nın eşsiz tarihini ve kültürünü deneyimlemek için sizleri de Borçka Meydanı’na bekliyoruz!